Golfsurfen voor eilanders

met Surfvillage

Ons eiland is één van de beste surfspots van Nederland door de noordelijke ligging. Hier komt nog bovenop dat je als surfer op Terschelling bijna de hele zee voor jezelf hebt. Daar moeten we gebruik van maken! Op deze pagina lees je over de meerdaagse cursussen die wij specifiek voor eilanders aanbieden.

Alle meerdaagse cursussen voor eilanders:

Introductiecursus golfsurfen

Deze introductie cursus is er voor alle gemotiveerde eilanders die kennis willen maken met het golf-surfen op Terschelling. In vier lessen begeleiden we je door de beginfase en voorzien jou van een sterke basiskennis van de surftechniek en de zee om na de cursus zelfstandig en veilig verder te kunnen oefenen. 

We gaan er vanuit dat je geen ervaring hebt. Daarom beginnen we bij de basis en geven we je steeds nieuwe uitdagingen die je op eigen tempo kunt oefenen. Je leert hoe je een golf moet uitzoeken en zonder hulp kan inpeddelen, de pop-up techniek, de juiste houding op je surfboard, bochten maken en snelheid creëren, en hoe je hogere golven veilig kunt in-droppen.

In onze lessen besteden we altijd aandacht aan theorie. Het is belangrijk dat je begrijpt hoe de zee werkt en hoe je omgaat met stromingen, wind, getijde etc. Deze kennis helpt je uiteindelijk ook bij het inschatten wat mooie momenten zijn om zelf te gaan oefenen. 

De cursus bestaat uit 3 lessen op het strand en een theorieles in de vorm van een presentatie. In de theorieles vertellen we je leuke extra weetjes over onder andere de verschillende type surf materiaal, hoe golven ontstaan en hoe je voorspellingen kunt lezen. 

DETAILS

De cursus vindt plaats in juni. Vanwege de onvoorspelbare golfcondities bespreken we de exacte data en tijdstippen in een Whatsapp groep. We proberen 1 vaste dag in het weekend aan te houden, maar om de beste condities mee te pakken moeten we soms wat schuiven. De cursus bestaat uit 3 lessen van 1.5 uur op het strand & een theorieles waarvan de locatie afhankelijk is van de corona maatregelen.

Locatie

Op het strand van West aan Zee naast het paviljoen

Tijdsduur activiteit

3 lessen van 1.5 uur in totaal en een theorieles

Wijzigen

Tot 24 uur van te voren kosteloos wijzigen of annuleren

Meenemen

Zwemkleding, handdoek en zonnebrand

Materiaal

Wij zorgen voor een surfboard en warm wetsuit

Let op

15 minuten van te voren aanwezig zijn

FAQ

Surfer_icon

Wie kan zich inschrijven?

Elke gemotiveerde vanaf 16 jaar kan zich inschrijven voor de introductiecursus. We gaan er vanuit dat je totaal geen ervaring hebt met golfsurfen.

Tot wanneer en hoe moet ik me inschrijven?

Opgeven kan uiterlijk t/m donderdag 3 juni. 

Inschrijven kan via ons reserveringssysteem. Boek zélf de eerste les op zondag 6 juni om 10u00, dit is ook de enige die open staat. We hebben dan direct de gegevens die we nodig hebben en kunnen je toevoegen in de Whatsapp groep. De andere lessen wordt door ons later ingepland.

Bij welke weersomstandigheden gaan de lessen niet door?

Bij geen golven, harde wind (6bf+) of onweer gaan de lessen niet door. We laten dit altijd op voorhand weten. 

Kan ik naast lessen ook nog oefenen?

Jazeker! Surfen is een lastige sport en als je écht wilt leren surfen raden we je aan om veel te oefenen. De voordeligste optie om materiaal te huren is een 10 uren kaart. Je kunt dan 10 losse uren een surfboard & wetsuit gebruiken. De kosten hiervan zijn 100 euro.

Wat kost deze cursus?

Speciaal voor eilanders kost deze cursus

100 euro

Dit is inclusief

  • 3 lessen van 1.5 uur op het strand
  • 1 theorieles
  • Surfboard & wetsuit
  • Veel fun

Progressiecursus

De progressiecursus is bedoeld voor de enthousiaste surfers op het eiland met een kennis van het surfen, en die klaar is om zijn/haar surfvaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Loop je vaak tegen dezelfde problemen aan, maar begrijp je niet waardoor dit komt? In de cursus van vier lessen zorgen wij voor heldere tips, nieuwe informatie en er is alle ruimte om je vragen te stellen.

Het doel is dat je na de curus het strand op loopt en zelf kunt uitleggen hoe de condities eruit zien, waar en hoe je naar de mooiste break moet peddelen en hoe je veilig een ongebroken golf kunt surfen.

hangtan_surfer
hangtan_surfer

Surf & Practice

De cursus bestaat uit totaal vier lessen. In de eerste drie lessen op het strand zorgen we voor een goede balans tussen heldere theorie over hoe we als golfsurfer met de Noordzee om moeten gaan en oefeningen in het water. Tijdens de les gaat de surfinstructeur met je mee het water in. Ook gaan we in ieder geval één sessie vastleggen met een camera, zodat we achteraf beelden kunnen analyseren voor tips en feedback. 

De vierde les bestaat volledig uit een theorieles. Met een presentatie gaan we nog wat dieper in op het ontstaan van golven, stromingen, geschikt surfmateriaal & top surfbestemmingen.

DETAILS

De cursus gaat van start in juni en bestaat uit vier lessen van wekelijks 1.5 uur. We proberen een vaste dag per week aan te houden, maar omdat we volledig afhankelijk zijn van goede golven moeten we soms schuiven en communiceren we het exacte tijdstip via een Whatsapp groep. 

Locatie

Op het strand van West aan Zee naast het paviljoen

Tijdsduur activiteit

3 lessen van 1.5 uur in totaal en een theorieles

Wijzigen

Tot 24 uur van te voren kosteloos wijzigen of annuleren

Meenemen

Zwemkleding, handdoek en zonnebrand

Materiaal

Wij zorgen voor een surfboard en warm wetsuit

Let op

15 minuten van te voren aanwezig zijn

FAQ

Surfer_icon

Wie kan zich inschrijven en heb moet ik ervaring hebben?

Elke gemotiveerde vanaf 16 jaar kan zich inschrijven voor de opfriscurus. Enige vereiste is dat je geen totale beginner bent en al dus al eens eerder hebt gesurft. Misschien heb je in het verleden veel geoefend en wil je de draad weer oppakken of heb jij je eigen materiaal al en heb je behoefte aan goede theorie. We verwachten zeker niet dat je kunt uit peddelen en ongebroken golven kunt surfen maar wel dat jij je al enigszins bekend voelt met de Noordzee. 

Tot wanneer en hoe moet ik me inschrijven?

De eerste les is gepland in de tweede week van juni. Opgeven kan uiterlijk t/m donderdag 3 juni. 

Inschrijven kan via ons reserveringssysteem. Boek zélf de eerste les op maandag 7 juni om 12u00, dit is ook de enige die open staat. We hebben dan direct de gegevens die we nodig hebben en kunnen je toevoegen in de Whatsapp groep. De andere lessen wordt door ons later ingepland.

Wat zijn de lestijden?

Een les duurt ongeveer anderhalf uur en vinden plaats op de beste dag van de week. Het tijdstip wordt via Whatsapp gecommuniceerd. 

Wat kost deze cursus?

Speciaal voor eilanders kost deze cursus:

100 euro

Dit is inclusief

  • 3 lessen op het strand
  • 1 theorieles
  • wetsuit & surfboard
  • Veel fun

Wat is het verschil tussen deze cursus en de introductie cursus?

Bij de opfriscursus bouwen we verder op je huidige niveau. Met als uiteindelijke doel dat je leert hoe je moet uitpeddelen en ongebroken golven kunt surfen. Bij de beginnerscursus gaan we er vanuit dat je geen ervaring hebt en besteden we aandacht aan de basistechnieken om witwater golven te surfen.

Junior surftraining

In de maanden juni t/m september vind er elke week een les plaats voor eilander jeugd. Tijdens de lessen werken we op een actieve en speelse manier aan het verbeteren van de surf techniek maar ook creëren we stapsgewijs steeds meer ‘ocean awareness’; hoe ga je om met de Noordzee en het strand?  Wat is de invloed van wind op stromingen en muien? Hoe leer je surf condities zelf inschatten?

Surfen is echt een geweldige sport om op jonge leeftijd te leren. Het houdt je fit, kweekt zelfvertrouwen & doorzettingsvermogen, vormt respect voor de natuur en vooral: surfen betekent heel veel plezier en actief buiten zijn!

StayChill
StayChill

Planning

De lessen vinden plaats 1 keer per week plaats. Omdat we volledig afhankelijk zijn van de surf omstandigheden maken we elke week een keuze tussen woensdagmiddag of zondagmiddag. We bevestigen telkens het exacte tijdstip in een Whatsapp groep. 

Mochten de golfcondities het in die week echt niet toelaten, bieden we soms een surf-gerelateerd alternatief zoals: Stand Up Paddling, skateles, theorieles, jutfabriek etc.

DETAILS

Locatie

Op het strand van West aan Zee naast het paviljoen

Tijdsduur activiteit

3 lessen van 1.5 uur in totaal en een theorieles

Wijzigen

Tot 24 uur van te voren kosteloos wijzigen of annuleren

Meenemen

Zwemkleding, handdoek en zonnebrand

Materiaal

Wij zorgen voor een surfboard en warm wetsuit

Let op

15 minuten van te voren aanwezig zijn

FAQ

Surfer_icon

Hoe zijn de lessen voor eilander jeugd opgebouwd?

We leiden je langzaam op tot een lokale talent. Een sterke basistechniek en goede kennis over de zee heeft hierbij prioriteit. Daarna zullen we de uitdagingen geleidelijk aan opbouwen en afhankelijk van het niveau steeds meer samen naar buiten peddelen om ongebroken golven te leren surfen.

De cursus bestaat uit een goede balans tussen theorie & praktijk. Het is belangrijk dat je begrijpt hoe de zee werkt en hoe je omgaat met stromingen, wind, getijde etc. Deze kennis helpt je uiteindelijk ook bij het inschatten wat mooie momenten zijn om zelf te oefenen.

Wat zijn de lestijden?

Een les duurt ongeveer anderhalf uur. In de zomerperiode zijn de eilander jeugd lessen op woensdagmiddag óf op zondag. Dit is afhankelijk van de condities en plannen wij in aan de hand van de surf voorspellingen. De keuze en het definitieve tijdstip hoor je via de Whatsapp groep

Wie kan zich inschrijven en hoe worden groepen ingedeeld?

Elke gemotiveerde tussen 12 en 16 jaar kan zich opgeven, onafhankelijk van je ervaring. In de eerste instantie start iedereen met dezelfde theorie en zijn oefeningen voor iedereen gelijk.  Mocht na een langere periode een groot niveauverschil ontstaan kunnen we groepen opsplitsen. Het is immers belangrijk dat je leert surfen op je eigen tempo en dat je niet over je grens gaat.

Hoe en tot wanneer kan ik me opgeven?

De cursus start vanaf juni. Later instromen in hetzelfde jaar is in verband met theorie en niveau niet mogelijk. Uiterlijk opgeven vóór de start van de eerste les dus.

Inschrijven kan via ons reserveringssysteem. Boek zélf de eerste les op zondag 6 juni om 16u00, dit is ook de enige die open staat. We hebben dan direct de gegevens die we nodig hebben en kunnen je toevoegen in de Whatsapp groep. De andere lessen wordt door ons later ingepland.

Wat kost deze cursus?

De voordeligste manier is een pakket van 10 lessen voor 175 euro. Dit komt neer op 17,50 per les. Je betaalt dan alleen voor de les waar je aanwezig bent. Als de 10 rittenkaart op is kun je een nieuwe aanschaffen met een geldigheid van 2 seizoenen.

Je kunt ook elke les apart boeken voor 22 euro. .