Materiaal huren

bij Surfschool Terschelling

Heb je al ervaring en wil je graag materiaal huren op Terschelling? Surfvillage helpt je aan het goede materiaal. We bieden een grote variatie aan surfboards, wetsuits en SUP boards.

Je kunt online materiaal reserveren. Zo ben je zeker dat op het door jou aangegeven tijdstip alles klaarstaat. Je mag natuurlijk ook gewoon tijdens de openingstijden van de surfschool langskomen.

Surf materiaal huren

Surfboards & wetsuits

Wil je na een aantal surflessen zelf gaan oefenen of ben je een surfer met ervaring? Surfvillage heeft een complete quiver waaruit je kunt kiezen: softtops voor beginners en een variatie aan hardtops voor de ervaren surfer. Tussendoor wisselen van board mag ook. Ben je voor een langere periode op het eiland en van plan om veel te gaan surfen? Check dan onze  ‘Hang10 hours’ special.

Verhuur SUP materiaal

Voor op het strand of een rondje eiland

Met een Noordzee aan de noordkant, een Waddenzee aan de dijkkant en nog een duinmeer in het midden van het eiland biedt Terschelling ruime mogelijkheden voor Stand Up Paddling op prachtige locaties. Wij verhuren SUP boards  op het strand op dagen met weinig wind en golven.  Daarnaast kun je ook altijd een inflatable SUP meenemen naar het duinmeer.

Ben je een fanatiek SUP-er en wil je voor meerdere dagen het eiland ontdekken op een inflatable SUP? Huur voor een langere tijd je materiaal in een handige tas op wieltjes, haal deze op bij de shop of de school en ga op avontuur.

Bij de juiste condities organiseren wij unieke begeleide tochten over de Waddenzee. Klik hier voor meer informatie over SUP tochten.

Prijzen verhuur

SURFEN

Surfboard
€ 10 / uur
board & wetsuit
€ 30 / 3 uur
Hang 10 deal
€ 100
10 losse uren huren

SUPPEN

SUP BOARD
€ 15 / uur
DUO SUP
€ 25 / uur
SUP PAKKET
€ 50 / dag
Inflatable SUP in draagbare tas

OVERIG

Wetsuit
€ 5 / uur
Bodyboard
€ 5 / uur
Skimboard
€ 5 / uur

FAQ

Surfer_icon

Waar kan ik parkeren?

Het verzamelpunt is bij het strand en paviljoen West aan Zee. Hier is een ruime parkeerplaats waar je de auto en fiets gratis neer kan zetten. Wanneer je de strandovergang af loopt, zul je ons aan de linkerkant al snel zien. Mocht je navigatie nodig hebben, navigeer dan naar ‘paviljoen West aan Zee’.

Hoe kan ik een SUP huren?

Wij verhuren SUPs vanuit onze surfschool op het strand van West aan Zee. In het hoogseizoen zijn we elke dag open. We hebben zowel hardtops als opblaasbare SUPs. Wil je zeker zijn van een SUP, neem dan even contact met ons op en dan kijken we samen of de weersomstandigheden wel geschikt zijn. Ben je fanatiek SUP-er? Dan kun je zelfs een volledige opblaasbare SUP set huren voor langere tijd zodat je het eiland zelf kunt gaan ontdekken per SUP.

Wanneer mag ik surfmateriaal huren?

Om materiaal te kunnen huren verwachten wij enige surfervaring. Wanneer je minimaal 3 surflessen hebt gevolgd of een (paar) keer op surfvakantie bent geweest, en je een basiskennis van omgang met materiaal bezit. Op dagen dat de zee te heftig is zullen wij de verhuur en lessen moeten afzeggen, dus wil je zeker zijn neem dan even contact met ons op. Aan kinderen vanaf 14 jaar verhuren wij surfboards, mits zij worden begeleid door een volwassene met enige surfervaring. Op dagen dat de zee te heftig is, zijn wij gesloten. Ook wordt er een verhuurcontract door je ondertekent en krijgen we een geldig legitimatiebewijs als borg.

Hoe weet ik of de golven goed genoeg zijn om zelf te gaan surfen?

Neem even contact met ons op, en dan checken we de surfvoorspellingen. Of check zelf de voorspellingen op Windguru of Magicseaweed.

Zijn er ook regels bij het surfen?

Jazeker zijn die er! Surfen is een fantastische sport en voor ieders veiligheid zijn er voorrangsregels waar iedereen zich aan dient te houden. Als dit nog niet behandeld is bij een surfles, kun je ons altijd hiernaar vragen.

 

  1. Surf buiten de vlaggen, dus niet in het zwemmers gebied.
  2. Hou je board bij je. Je board los laten is voor alle surfers om je heen gevaarlijk en er kan serieus iemand gewond raken.
  3. Peddel niet linea recta uit in de line-up waar andere surfers liggen en waar de golven goed breken. Vind een plek waar je veilig uit kan peddelen, zodat je niet in de weg ligt bij andermans golven.
  4. Wanneer je samen met iemand op een piek ligt, communiceer dan met de ander om te laten weten wat je gaat doen.
  5. De persoon die het dichtst bij het brekende deel van de golf zit heeft de prioriteit om de golf te surfen. De etiquette is om te zitten in de line-up en te wachten op je beurt.
  6. Om een surfer heen peddelen om snel de golf te pakken ‘Snaking’, of dezelfde golf te willen surfen waarbij iemand anders prioriteit heeft ‘In droppen’. Beide acties zijn erg gevaarlijk, en het zorgt voor een slechte sfeer in de line-up.