Activiteit | SUP-tocht 

Ga mee suppen over de Waddenzee. Wij organiseren SUP tochten waar we je onder begeleiding van een gids meenemen langs één van de mooiste plekjes van Terschelling. Een ontspannende tocht waarbij je met weinig wind over spiegelgladde zee peddelt en je versteld zal staan van het weidse uitzicht over het waddengebied.

Eb en vloed bepaald het ritme van het eiland. Onze SUP tochten vinden alleen plaats met hoogwater en enkel op dagen met heel weinig wind. Op zomerse dagen valt de wind vaak weg in de avond. Juist die combinatie geeft een unieke en een ontspannende ervaring. 

Stand Up Paddeling is ideaal wanneer je op zoek bent naar een avontuurlijke activiteit die je gemakkelijk onder de knie hebt en fysiek minder intensief is dan bijvoorbeeld het golfsurfen. Onze tochten zijn meer gericht op volwassenen.

Locatie

UNESCO Werelderfgoed

Het ecosysteem van de Waddenzee is uniek en het landschap verandert van moment tot moment. Het gebied is het grootste getijde systeem ter wereld en een gevarieerd leefgebied voor planten en diersoorten.

 

 

De tocht vind plaats aan de oostkant van het eiland. Je peddelt met een wijds uitzicht over natuurgebied de Boschplaat en in de verte de Friese kust.

Details

Locatie

Bij de Wierschuur in Oosterend

Tijdsduur activiteit

De SUP tour duurt ongeveer 2 uur

Wijzigen

Tot 24 uur van te voren kosteloos wijzigen of annuleren

Meenemen

Zwemkleding, handdoek, zonnebrand en eventueel een petje

Materiaal

Wij zorgen voor een SUP board, peddel en een wetsuit

Let op

15 minuten van te voren aanwezig zijn

FAQ

Surfer_icon
Hoe kan ik een SUP huren?

Wij verhuren SUPs vanuit onze surfschool op het strand van West aan Zee. Lees hier meer informatie over materiaal huren.

Hoe werkt een SUP tocht?

SUP tochten zijn bedoeld voor volwassenen vanaf 16 jaar. Ook wanneer je nog nooit op een SUP hebt gestaan ben je welkom mee te gaan, maar een kleine mate van sportiviteit is dan gewenst. We starten altijd met een introductie en theorie over de juiste SUP techniek met daaropvolgend even de tijd om te oefenen voordat de tocht begint. Alles bij elkaar ben je ongeveer 2 uur bezig.

Wanneer vind een SUP tocht plaats?

De momenten dat een SUP tocht kan plaatsvinden is erg afhankelijk van het getijde en de wind. Bij interesse in een SUP tocht kun je het allerbeste je contactgegevens en de periode dat je op het eiland bent doorgeven, zodat wij je kunnen bereiken wanneer de juiste condities zich voordoen. SUP tochten die al ingepland staan kun je boeken via de website.

Wat moet ik meenemen?

Je krijgt van ons een wetsuit wanneer je dit wilt zonder extra kosten. Alleen in zwemkleding op een warme dag mag ook. Neem verder een handdoek, zonnebrand en eventueel een pet/zonneklep mee.

Waar kan ik parkeren?

Het verzamelpunt is bij de Wierschuur in Oosterend. Hier is een ruime parkeerplaats waar je de auto kan neerzetten. De fiets kan je bij het Wad zetten of je pakt het OV naar Oosterend. Mocht je navigatie nodig hebben, navigeer dan naar ‘de Wierschuur’.