Activiteit | Golfsurfen

Een surfles bij Surfvillage betekent surfen op een unieke locatie en gegarandeerd plezier. Terschelling heeft de beste kans op golven in Nederland, en wanneer je met je surfplank over het uitgestrekte witte strand richting de golven loopt voel jij je écht op vakantie.

Reguliere surfles

Je eerste golfsurfles is iets bijzonders en zal je altijd bij blijven. Daarom stoppen wij al onze energie in een onvergetelijke en positieve ervaring. Surfen is een geweldige ervaring voor kids maar ook een sportieve en uitdagende activiteit voor volwassenen. Je kunt je individueel, met de hele familie of als groep vrienden opgeven. Onze surf coaches hebben ervaring met elk talent en alle leeftijden!

Bij het boeken van deze activiteit kom je in een groepje samen met andere deelnemers. Je wordt begeleid door gemotiveerde surf instructeurs die daarnaast ook allemaal zijn opgeleid tot gecertificeerd lifeguard. Wij zetten ons in voor een veilige, leerzame en vooral leuke surf-ervaring in de zee van Terschelling!

Prijzen & opties

INTRO LES

Proeg van het surfen met een leuke introductieles. Ideaal om eens kennis te maken met de sport. 

Kinderen €27,50 euro
Volwassenen €35 euro

3 LESSEN KAART

Leer in 3 lessen golven voorspellen, zelfstandig aanpeddelen en bochten maken.

Kinderen €70 euro
Volwassenen €95 euro

PAKKET VAN 5

Voor een sterke basiskennis van de surftechniek om zo zelfstandig en veilig het water op te gaan.

Kinderen €115 euro
Volwassenen €150 euro

Liever een privé surfles voor jezelf of voor je familie? Kijk dan eens hier . 

Details

Locatie

Op het strand van West aan Zee naast het paviljoen

Tijdsduur activiteit

De surfles duurt ongeveer 1.5 uur

Wijzigen

Tot 24 uur van te voren kosteloos wijzigen of annuleren

Meenemen

Zwemkleding, handdoek en zonnebrand

Materiaal

Wij zorgen voor een surfboard en warm wetsuit

Let op

15 minuten van te voren aanwezig zijn

FAQ

Surfer_icon
Hoe ziet een surfles er uit?

Voordat de les begint heeft iedereen zich al kunnen omkleden in een passend wetsuit. De surfcoaches vertellen aan het begin van de les piekfijn alle belangrijke veiligheidspuntjes over de zee en het materiaal zodat je niet alleen tijdens de les, maar ook daarna de kennis bezit om veilig en onbezorgd de Nederlandse golven in te gaan. Na een korte warming-up gaan we het water in en oefen je met peddelen, de goede lighouding en het opstaan.

Wat zijn de lestijden?

Een les duurt ongeveer anderhalf uur. In de zomervakantie geven wij bij goede condities elke dag les om 10u, 12u, 14u en 16u. Het moment voor de mooiste golven is afhankelijk van het getij en de wind en daarom kan er altijd geschoven worden in tijden. Heb je geboekt en mochten er veranderingen zijn, laten wij dit ruim op tijd weten.

Hoe worden groepen ingedeeld?

Surfen betekent jij, je surfboard en de golven. Surfen is dus niet helemaal een teamsport, maar er is niets meer bijzonder dan dit moment samen met vrienden of familie te delen. Aangezien wij veel families hebben, komen de volwassenen en kids in dezelfde groep. Kinderen kunnen meedoen aan een groepsles vanaf 7 jaar. Omdat je vaak toch bezig bent met je eigen ding en de basistheorie voor iedereen hetzelfde is, vinden wij dit een perfecte combinatie.

 

Bij het nemen van meerdere lessen proberen wij wel zoveel als mogelijk groepen op niveau te scheiden. De groepsgrootte bestaat uit max. 8 personen.

Bij welke weersomstandigheden gaan de lessen niet door?

Je krijgt de avond van tevoren te horen of de les door kan gaan of niet. Bij geen golven, harde wind (6bf+) of onweer gaan de lessen niet door. Bij twijfel laten we het je de ochtend voor de les weten.  In overleg kunnen we de lessen opnieuw plannen. Wanneer we geen nieuw moment kunnen vinden voor je weer van het eiland vertrekt, krijg jij je geld uiteraard terug.

Welke periode van het jaar kan ik een surfles bij surfvillage boeken?

De beginnerslessen starten vanaf het voorjaar wanneer het zeewater een comfortabel temperatuurtje heeft aangenomen voor een surfles. Dit is meestal rond eind mei. We nemen een winterpauze vanaf eind oktober, na de herfstvakantie.

Waar kan ik parkeren?

De surfschool staat naast het paviljoen West aan Zee. Vlakbij is een ruime parkeerplaats waar je de auto en fiets gratis neer kan zetten. Wanneer je de strandovergang af loopt, zul je ons aan de linkerkant al snel zien. Mocht je navigatie nodig hebben, navigeer dan naar ‘paviljoen West aan Zee’.